Kövess minket!
  
     

Kiknek kell használniuk menetíró berendezést?

Kiknek kell használniuk menetíró berendezést?
2014, március 17.

A szabályozás mára olyan széleskörűvé vált, hogy nem csak a kamionosoknak kell kötelezően betartaniuk a jogszabályokat, hanem mindazoknak, akik beletartoznak bizonyos kritériumokba. Hogy ne érje meglepetés, tekintsük át az erre vonatkozó szabályokat!

  • Közúti áruszállításra alkalmazott járművek esetén, ha annak össztömege meghaladja a 3,5 tonnát, legyen az pótkocsival, vagy anélkül.
  • Azon esetben is köteles tachográfot (menetíró berendezést) beszerezni a vezető, ha közúti személyszállítás alkalmával 9-nél több személyt szállít, önmagát is beleértve.

Ez alól a feltétel alól mentesülhet 3 esetben:

  1. 561/2006/EK rendelet 3. cikk.
  2. Csak belföldön a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990.
  3. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 92. § (3) bekezdésében felsorolt járművek.

 

  • Abban az esetben is be kell tartani a vonatkozó szabályokat, ha nem közúton haladó gépjárműről van szó, illetve speciális jármű esetében, például: darus kocsi, melyet nem közúti áruszállításra alkalmaznak.
  • Olyan saját áruszállításra használt számlás járműnél vagy szerelvénynél, melynek megengedett össztömege legfeljebb 7, 5 tonna lehet.
  • Továbbá annak is kötelező, akinek saját számlás utas szállítást végző autóbusza 17-nél több személy szállítására alkalmas.

Ha ezen pontok közül bármelyik vonatkozik Önre, köteles beszerezni a menetíró berendezést, és azt az előírásoknak megfelelően használni!

Olvastad már?

Hirdetés

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
eladokamion.com.kamionbiztonság.1
Első a biztonság!

A kamionsofőrök pihenőidejének betartását manapság már nagyon szigorúan figyelik és betartatják a hatóságok, éppen ezért a kisebb szabályszegésekért is komoly...

Close