Kövess minket!
  
     

Első a biztonság!

Első a biztonság!
2014, március 17.

A kamionsofőrök pihenőidejének betartását manapság már nagyon szigorúan figyelik és betartatják a hatóságok, éppen ezért a kisebb szabályszegésekért is komoly büntetéseket lehet kapni. Így fontos, hogy teljes mértékben tisztában legyünk az ide vonatkozó jogszabályokkal!

A hatályos jogszabályok alapján:

  • A napi vezetési idő nem lépheti túl a 9 órát, amelyet hetente kétszer lehet csak meghosszabbítani 10 órára. Ezzel a mennyiséggel heti 6 napot lehet dolgozni, melynek időtartalma nem haladhatja meg az 56 órát, 2 hétre vonatkoztatva pedig a 90 órát.
  • A napi vezetési időt is kötelező szünetekkel kell megszakítani, amelyet 4,5 óra után kell beütemezni. Időtartalma 45 perc, de ezt fel lehet bontani egy 15 perces és egy 30 perces pihenőre.
  • A minimális napi pihenőre szánt idő 11 óra, ezt azonban heti 3 alkalommal le lehet csökkenteni 9 órára. A pihenőidőt is feloszthatjuk 2 szakaszra; 3 és 9 órára.
  • Ha a személyzet több főből áll, akkor napi 9 órát kell pihenéssel tölteni a kamionsofőrnek, 30 órán belül.

Összegezve 45 óra a rendszeres heti pihenésre szánt idő, ami 2 hetente csökkenthető 24 órára, de azt kompenzálni kell 3 héten belül.

Ennek rögzítésére alkalmazzák a menetíró berendezéseket (tachográf), melyek beszerzése és használata mára kötelezővé vált.

Őrizze az Ön és az utakon haladók biztonságát, tartsa be a jogszabályokat!

Olvastad már?

Hirdetés

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Kamion kívülr?l
Kamionnal mindenhová

A Paksi Atomerőmű kamionos programjának keretein belül a kamion járt már a kecskeméti Repülőnapon, most pedig, január 31-én, pénteken reggel...

Close