Kövess minket!
  
     

Alkalmazással a hatékony üzemanyag gazdálkodásért – Dynafleet

Alkalmazással a hatékony üzemanyag gazdálkodásért – Dynafleet
2014, március 17.

Kamionosként az egyik legégetőbb probléma a hatékony üzemanyag gazdálkodás, ennek tükrében nagy segítséget jelent a Volvo által bevezetett alkalmazás!

A Volvo már régóta nagy hangsúlyt fektet a fogyasztás minél hatékonyabb csökkentésére, mostanra már nem csak kiemelkedő szakmai hátterével segíti a kamionsofőröket és cégeket, hanem innovatív megoldásukkal akár egész flották menedzselését is elérhetővé teszi.

Az alkalmazást 2013-ban dobták piacra és azóta töretlen a sikere, immár több mint 12.000-en töltötték le és ez a szám folyamatosan növekszik. Az újdonsága abban rejlik, hogy már nem csak a flotta menedzserek férnek hozzá ezekhez az információkhoz, hanem maguk a sofőrök is.

Miért jó, hogy a vezetők is figyelhetik hatékonyságukat? Azzal, hogy folyamatosan nyomon tudják követni a fogyasztásukat, összehasonlíthatják másokéval, ami ösztönzőleg hat és így a tapasztalatok tükrében javítani tudnak rajta.

Az egyik alapfunkció arra szolgál, hogy besorolja a vezetőt teljesítménye alapján. Az eredményt olyan faktorok alapján értékeli ki, hogy a sofőrnek hányszor van szüksége nagyobb fékezésekre, milyen gyakorisággal használja a váltót, vagy éppen mennyi az állásidő.

Kimutatások szerint a tudatos vezetés 7%-os csökkenést eredményezhet az üzemanyagköltségek terén. Emellett a gépjármű belső rendszerét is kímélik a sofőrök, tehát a kopások is későbbre várhatók, ami további haszonnal jár.

Olvastad már?

Hirdetés

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
eladokamion.com.kamionok.2
Kamionstop Magyarországon

A kamionstop egy olyan kormányrendelet, amely korlátozza a nehéz tehergépkocsik közlekedését bizonyos napokon. A szabályozás azokra a gépjárművekre vonatkozik, melyek...

Close